Uw donatie maakt het verschil

 

Stichting Feel Good Food is een maatschappelijk betrokken sociale onderneming. Wij zetten ons in voor een duurzame wereld door promotie en verkoop van ecologisch verantwoord voedsel. Wij zijn met name gespecialiseerd in vegetarisch en vegan. Hiernaast richten wij ons op duurzame inzetbaarheid, en geloven wij in gelijke kansen voor iedereen.


Uw donatie maakt het verschil.


Stichting Feel Good Food ontvangt geen subsidie en is o.a. afhankelijk van u uw hulp met een donatie, een periodieke schenking of een gift in natura. Meer over deze mogelijkheden leest u hieronder.


Ja ik steun Stichting Feel Good Food!


Ondersteun als particulier onze organisatie en haar projecten met een eenmalige of structurele donatie. Dit kan al met een minimale eenmalige donatie van 10 euro per maand, of een structurele maandelijkse donatie van 10 euro per maand, of willekeurig bedrag.
Maak u donatie over aan rekening nummer NL76INGB0009280582 ter name van Stichting Feel Good Food, plaats: Amsterdam

 

Zakelijke structurele gift of eenmalige gift


Met jouw bedrijf, stichting of fonds kun je Feel Good Food op verschillende manieren steunen. Je kunt partner worden of een structurele of eenmalige gift doen. Deze schenkingen zijn vaak gedeeltelijk aftrekbaar voor inkomstenbelasting, lees er hieronder meer over.

 

Uw gift liever aftrekbaar?
Met een schenkingsovereenkomst is uw schenking gedeeltelijk aftrekbaar voor inkomstenbelasting. In een schenkingsovereenkomst legt u vast dat u periodiek een zelfde bedrag aan Stichting Feel Good Food schenkt, voor minimaal vijf jaar. Het voordeel van een zo vastgelegde periodieke gift is dat er geen minimum drempel van 1% geldt en er ook geen maximum is gesteld aan de aftrekbaarheid van deze gift. De gift is gedeeltelijk aftrekbaar, wat betekent dat de fiscus 37,35% of 49,50% van de gift aan u ‘terugbetaalt’. Dit percentage is afhankelijk van uw bruto inkomen. U kunt alleen toekomstige giften opnemen in een overeenkomst. Donaties die u vóór de ingangsdatum van de overeenkomst heeft geschonken, mogen van de Belastingdienst niet worden meegerekend.


Kosteloos schenkingsovereenkomst opstellen.


De schenkingsovereenkomst kan direct tussen u en ons geregeld worden, eenvoudig en snel, zonder tussenkomst van een notaris. En het mooie is dat er geen kosten aan verbonden zijn. Iedere euro die u schenkt wordt door ons goed besteed. Stichting Feel Good Food, werkt aan een duurzame wereld, o.a, door promotie en verkoop van vegetarische en vegan voeding . Hiernaast werken wij aan duurzame inzetbaarheid, dit wil zeggen "gelijke kansen voor iedereen''. Mensen met een 'achterstand tot de arbeidsmarkt' bieden wij de kans werkervaring op te doen, zelfvertrouwen te geven en positieve manier mee te doen in de huidige maatschappij.

Hoe werkt het?


1. Om gebruik te maken van dit belastingvoordeel kunt u een schenkingsovereenkomst bij ons aanvragen. U kunt deze invullen, printen, ondertekenen en naar ons opsturen.


Stichting Feel Good Food
t.a.v. Willem Keijer
Dadelstraat 8
1033LT Amsterdam
Inscannen en e-mailen naar info@ilovefeelgoodfood.nl mag ook.

2. Wij voorzien de schenkingsovereenkomst van een transactienummer en handtekening en retourneren deze aan u.
3. U geeft uw schenking als aftrekpost op voor de inkomstenbelasting.

 

Welke gegevens vult u in op uw belastingaangifte?


1. U kunt uw schenking als aftrekpost opgeven voor de inkomstenbelasting, onder "persoonsgebonden aftrekposten".
2. U vinkt in box 1 bij ‘aftrekposten’: giften aan.
Vervolgens vult u het bedrag van de schenking in bij ‘bedrag van de periodieke giften’.
3. Bij ‘transactienummer’ vult u het nummer in dat wij hebben genoteerd op de geretourneerde overeenkomst.
4. Bij ‘fiscaal (RSIN) nummer’ vult u het RSIN nummer in van Stichting Feel Good Food, dat is 859246012

 

Donatie in Natura

Dit kan o.a met goederen en diensten. Een organisatie als de onze heeft natuurlijk ook behoefte aan zaken zoals verzekeringen, onderhoud van de transportmiddelen, verpakkingsmateriaal, kantoorartikelen, kopieer- en offsetfaciliteiten, computerbenodigdheden e.d.  Ook halen wij graag bij u overtollige en/of defecte horeca apparatuur op, welke wij schoonmaken en zo nodig repareren en een tweede leven geven.
Daartegenover biedt Stichting Feel Good Food de mogelijkheid aan bedrijven die daar prijs op stellen, om hun naam of logo met een hyperlink naar uw eigen website op de sponsorpagina van onze website op te nemen.

Voor meer info of het maken van een afspraak mailt u naar info@ilovefeelgoodfood.nl